SHOPPING SINI ..JOM

Love Journey

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

01 October 2011

CORPSDEREVE DX FROM ELKEN or PB

Huargh saya dah gemuk. Saya dah gemuk. Orang lepas kahwin pregnant tapi saya telah membanyakkan lemak. Malu saya nak cakap, bahawasanya saya telah naik 15kg selepas kahwin. Haritu saya tak kisah, walaupun saya rasa duit saya banyak habis sebab kena shopping pakaian dalam bary, baju baru, seluar baru sebab sumenya saya sendiri yang gatal update. Badan dah upgrade la katakan. Memang saya tertekan lagi sebab lately, saya tak boleh nak bernafas dengan sempurna. Saya cepat semput. Bernafas dalam keadaan yang tak selesa. Sebab itu lah saya jarang update blog, sebab saya tak bersemangat. Hanya ada semangat nak buat kerja sahaja.

Suami saya macam mana? dia lagi bertambah tertekan. HAHAHA

Sebab tu malam ni tergedik-gedik rasa nak memiliki full set corset. Jom tengok apa perbezaannya:

Kata-kata mereka yang biasa guna : kitaran period yang bermasalah akan kembali pulih(alhamdulillah saya memang tiada masalah kitaran haid), breastfeeding friendly,bagus untuk confinement.

PB mengandungi FIR

Far Infra Red (FIR) ialah: Sinar gelombang elektromagnet yang mempunyai jarak gelombang antara 3 – 1000 ┬Ám. Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan.
Macamana PB disediakan dengan FIR:
Platinum sbg bahan asas dicampur dgn 40 jenis serbuk batu galian, kemudian disuntik ke dalam fabrik, lalu hasilkan gelombang tenaga bila bersentuhan dgn kulit. Gelombang itu dikenali sebagai sinar infra merah jauh (4 – 16 mikron).
Macamana FIR Membantu manusia:
1. Melancarkan aliran darah
2. Membersihkan darah
3. Menggiatkan proses metabolisma
KEISTIMEWAAN FIR
- Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh.(NO MIGRAIN)
- Meningkatkan kadar metabolisme.
- Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan.( NO ASTHMA)
- Mengelakkan pertumbuhan bakteria.
- Mengeluarkan peluh asid.
- Menggalakkan tumbesaran lebih teratur.
- Mengekalkan kesegaran badan.( TAK LETIH)
- Mengurangkan kandungan asid dalam darah.( ELAK GHOUT)
- Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit.( TAK LEBAM)
- Tidur lebih nyenyak.(TAK BERDENGKUR)
- Menghilangkan bau badan.
- Menghilangkan kulat dan fungus. (BERSIH BADAN)
- Membersihkan udara dalam badan.
- Mengekalkan kepanasan suhu dalam badan. (TAK PANAS, TAK SEJUK)
- Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik.



Ini produk ELKEN, CORPSDEREVE DX(entah betol atau tidak ejaan tapi popular dengan nama DX je)

What is so special about ELKEN Corpsdereve Foundation Lingerie?

  • Effective Design
  • Its unique combination of high-quality cotton mingled with double power-net that has excellent elasticity.
  • Prevents further sagging of our body fats by providing complete support while molding our bodies to the desired silhouette. Excellent & Natural Material Composition
  • Gentle on the skin and durable as a result of its polyurethane fabric that is protected and woven under the cotton yarn.
  • Made from 100% natural material composition, the tightly woven cotton material enables our skin to breathe and soft enough to absorb perspiration.
  • Extremely Comfortable
    Gives you the absolute natural and pleasurable feeling that you would want to wear it the whole day!
Tetulang corpsdereve dx dibuat dr benang yg dipintal2 hingga menjadi keras while PB menggunakan besi terus. Macam best je yang ini. Ermmm, Susahnya nak buat pilihan.

Nak teruskan survey...google walking la lepas ni.

Btw, hari selasa set Herbalife akan sampai. Yeyeh, mungkin ini langkah paling awal ketika semangat masih memuncak, kalo semangat down tunggu nasi je sampai depan mata. =(
Hanya saya yang tahu betapa stressnya dengan keadaan badan macam ni.

"Ya Allah, peliharalah semangat ku ketika ini untuk diet demi kesihatan ku".AMIN


my little cousin, tq sebab tolong doakan untuk KAK TEH (tetiba jumpa gambar ni dalam FB kakak dia baru post)




14 comments:

Mardziah Abdul Rahman said...

hi.. maaflah yer, mencelah... nak wat pembetulan sket... tetulang pada corset Premium beautiful bkn diperbuat drpd sebatang besi tp keluli yang dipintal hingga membentuk seperti sebatang besi. tp efeknya x sama, keluli bermemori ini lbh fleksibel, so kita bebas bergerak. tp bdn rasa kemas... macam dalam pelukan suami.. huhuhu...x seperti korset di pasaran yg mengguna besi biasa... mmg x selesa n nmpk cam kayu n mudah patah. where else, keluli pada PB sgt fleksibel n kukuh... n klu ia patah pn (which is jarang berlaku if corset ini handwash) ia xkan menyakitkn / melukakan si pemakai...

sblm memakai PB, sy pernah cuba corpsdereve dx... mmg sgt berbeza antara 2 korset ni... nak tau perbezaan dia, leh cntct saya, x sesuai utk dibicara di sini... u can email me zieyaa_tj3@yahoo.com or find me in fb.. let's have a chat...

Darling Aween said...

hai dear: thanx for info..btw i copy paste je part tu masuk dlm blog...hihi ..i dah buat keputusan sebenarnya untuk memilih yg mana.... =) takpe nnt kita chat k =) tq ye

Mardziah Abdul Rahman said...

Ur most welcome. btw yg manapilihan hati u? If u wanna know more about pb, free to ask. I'll be happy to assist...

ROZIANNA said...

dx is always the best... <3 it

Anonymous said...

i rasa dx juga la paling best.. sbb sa on dx skg.pernah cuba mcm2.but ne la paling membantu n membentuk badan ku,. x rugi.tambahan pula.mmg selesa n ble dpakai ke mna2.

Darling Aween said...

hai...sorry for long silence..

i pernah cuba dx sgt sedap...dan selesa. tapi i dah beli PB..

kesannya mmg bagus..selera makan terkawal,time pakai.cuma i yg jarang pakai.itu nasib badan..tapi time i fokus pakai untuk 3weeks mmg berat badan turun, hampir 5kg

tiap org lain rasa...

kalo ada lg rezeki masa depan nak DX pula...sbb dx yg lebih selesa rupanya T_T

Azura abd rahman said...

Salam...tengah blogwalking terjumpa entry kat blog u...huhuhu...
actually for me kesimpulannya PB more untuk kesihatan coz pembinaannya memang 70% untuk kesihatan
while DX more kepada slimming...so terpulang la pada kita nak memilih yang mana....

p/s: now zura ada buat blog contest...why not try..mana tau you are the winner..

nairaariaa said...

assalam..terjumpe lak isu ni..just nak share.sy pernah fitting dx dan hanya dlm sejam lebih je badan dah ade perubahan,lemah kemas bukan sekadar penurunan berat badan sahaja tetapi bentuk badan terbentuk dengan natural.lemak kt peha,lengan,perut dan yg menggelebeh menjadi kemas dan terletak ke asalnye.kire badan mantap,kira lemak kat belakang lengan perut dan punggung terus tersembunyi.dah taknampak terlebih lemak2 tu.terus nmpak perubahan kwn2 pun perasan.menakjubkan.mcm tak caya tp sendiri rasa so kena percaya.terus nampak bayangkan kal selalu pakai.sgt selesa dan tak terseksa.boleh buat tidur dan lompat2 lg.rasa nak share sbb ter excited dengan kehebatan DX.tp sy masih student,pasti akan beli selepas ni...in shaa ALLAH.maaf kal tersalah ni hanya nak share pengalaman ape2 yg sesuai untuk kite =)

DX said...

Kalau berminat untuk mendapatkan DX, sila hubungi saya di 012-3873664 ;-)
Terima kasih.

Premium Beautiful said...

Premium beautiful ni memang 70% utk kesihatan, 30% utk kecantikan.. so its depends to individual which one they love the most, xrugi utk try fitting dua2 jenama sblm decide which one is best for you. Sesiapa yg nk fitting percuma leh contact saya, skg ada promosi rm400 diskaun utk pembelian cash tau. Sehingga akhir disember 2012 je, so cepat kol me 0162060768.

Siti Julizah said...

Salam.. Sy saje2 hilangkn boring.. Google le pasak elken vs pb.. Xsangke hot juga topik korset 2 brand ni.. Tp dua2 sy dh try test.. If nk testi bole whatsapp/sms sy kt 017-7185167

iylia hani said...

Saje blogwalking here...
I've just tried fitting DX eventhough i'm the PB agent. Do pm me for more info. 0192071828. tq


nurul amalina said...

sy dah pakai dx dan mmg jatuh cinta. macam pakai pakaian dalam. kalau x pakai mesi x selesa... sape nak try free fitting area sngor contanct me 0176620231

Zabrina Ar said...

sy tgh buat blog walking jgk pasal pb vs dx..dah cuba..dua2 rase kelainannya..pb more tu kesihatan n dx more tu shape ur body..depends lah kita nk pilih yg mn..tp mmg diakui girdle pb pyb sikit nk pakai..klu saiz besar baru selesa pki..dx ok la fabrixnya nipis n tak pns..tp yg sy suka body shaper dx tu..mmg mcm kena peluk la bila pakai dan belakang badan klu ade lemak2 tertutup la..xdelah terbonjol2..nak cuba dx or pb x?jom2 pm sy..012-355 3270.area k.lumpur..wangsa maju..setiawangsa..keramat..sy ade kwn jual pb n dx..sy tlg promte..hahaha..mgkin 1 hr terjebak lah kot jual menjual ni..sape tahu..