SHOPPING SINI ..JOM

Love Journey

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

06 July 2010

AIR MATA SAYA JATUH KERANA KAMU

Saya geram sangat.
Saya baca banyak blog lately yang cerita pasal kerenah wedding planner.
Ok ini kisah saya pula.
Saya dah lama cuba nak deal dengan seorang videographer ini. Setelah jumpa dan diorang knal saya so saya minta la dibuat quotation untuk video yang saya inginkan.
Tetapi macam terlalu lama. Saya text tapi tak dibalas then bila saya call diorang jawab tapi macam endah tak endah.
Ok fine, saya dah rasa muak sebab saya masih ingat dialog dia yang agak poyo.
Tadi saya dapat call dari designer saya dia bgtau yang si videographer tu tak mau bekerjasama dengan saya sebab ada orang cerita pasal saya or my famili BASE ON WEDDING KAKAK SAYA.
Okey, maknanya ada orang tu memang tak pernah rasa serik atas apa yang dia buat kat pengantin2 disini. Kenapa nak fitnah, kenapa nak buat cerita.?????

Salah siapa jika pelamin tak siap sedangkan waktu bersanding lagi 1 jam???
Salah siapa jika baju pengantin lelaki tak siap ?? Sedangkan terpaksa cari tailor lain dalam masa 3hari dari tarikh resepsi..
Salah Siapa jika hantaran pihak lelaki tak siap sedangkan petang itu sudah akad nikah??(belum mula buat)
Salah siapa tak sedia jurumakeup untuk kakak saya masa akad nikah seperti dalam deal??
Salah Siapa jika ada yg tidak dapat bayaran payment yang famili kami beri untuk makeup artist sampai kami terpaksa bayar kali kedua??? ada KAMI KISAH..ADA KAMI REPORT POLIS pasal ni????
Salah siapa jika mulut kamu tu yang biadab melawan ayah saya??? (tidak termasuk ayah kawan saya yg kebetulan ambil WP yg BODOH DAN BIADAB macam kamu????

Saya nak tanya, adakah ini salah SAYA DAN FAMILI....??!!! Sedangkan sume payment sudah settle tapi kerja tidak setanding dan bayaran itu tidak sampai kepada orang yang sepatutnya.

YA ALLAH YA TUHANKU, AMPUNKAN SEGALA DOSAKU TERHADAP PEREMPUAN itu.

Saya tidak pernah becerita hal buruk kamu kepada sesiapa. Tapi hari ini, kamu telah hilangkan kesabaran saya. AIR MATA SAYA MENGALIR LAJU DI OLD TOWN SEMALAM SEMASA DAPAT PANGGILAN DAri DESIGNER SAYA..BARU LAH SAYA TAHU CERITA sebenar KENAPA VIDEOGRAPER TU LIAT NAK JUMPA SAYA. SAYA DIFITNAH untuk menjatuhkan reputasi saya. AMIN

Kepada videographer itu, saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada kamu kerana kamu percayakan orang lain. Kamu sudah lupa kah berapa parent saya labur utk video kamu semasa abang saya kawin dulu. ??? sedangkan masa tu 1992 memang jarang benar orang kawin dah guna video..

Saya tidak akan sekali hire kamu untuk ambil video sempena perkahwinan saya. Saya tidak INGIN..SAYA TIDAK INGIN!!!! sudahlah website pun takde tapi nak cakap besar.KAMU TIDAK LAYAK untuk saya!!!!!

DOA ORANG YANG DIFITNAH INSYAALLAH AKAN DAPAT RESTU ALLAH S.W.T

Doa saya, semoga anda, anda dan anda akan dapat petunjuk siapa yang salah dalam hal ni sebenarnya.

NOTA: Pernah ada B2B northern yang cerita pasal dia tapi terus blog kena spam

14 comments:

cik yana said...

aween..

sabar byk2 k..

.:Mrs. Engineer:. said...

sori to hear dat, dear...sabo eh...

NoRr said...

geram kan aween!! kalau i, tak tau la cemana i nak handle situation macam ni...takot la kalau terjadi...hukkk

Nurulhuda|Adlie said...

awn, mcm tu la perasaan org yang kene tipu, shit, hudy pun nak nangis jugak, even i never cry of what happened to rina, tp arini baca awn punya hudy sedih sangat sangat..

doa banyak2 lepas solat2, insya Allah..

kay kamal said...

geram la org cmni..mmg mntak simpang

A W E E N N Y E said...

kay kamal: sob..sob.sob

Q said...

betul lah ada orang ckp, merancang nak kawin zaman sekarang kena setahun awal..huhuhu

bila baca2 kisah2 bloger2 lain, naik takut nak tempah2 orang letak duit mhl2..but Alhamdulilla, so far in my planning semuanya in a circle of friend yang memang kerja dengan jujur..

Doa agar ALLAH mudahkan segala urusan kita semua..

A W E E N N Y E said...

Yana: tq.ada hikmah
Mrs eng: tq dear
Norr: tu, geram sgt2, serius awn x pnah mrh tahap dewa mcm ni
Hudy: harap masa awn hal macam-macam ni bjln lancar.yg lain tu harap get smoothly.. WP tu bkn pilihan parent awn dulu ms kakak cuma pandang atas dasar dia ada kaitan dgn suami kakak awn. Benda dh lama, tp dia dok bw meleret smpai skrang.btol2 x fhm

A W E E N N Y E said...

Q: awn buat preparation dari slps je tunang n before that pun dah wat preparation wlpn tak brp nak cnfirm date kawin....cuma isu video ni je yg menggugat keimanan.
just let go.

si kecil said...

saya delay plak baca entry ni..
kesiannya aween! ok, menakutkan!
yang aween bgtau dlm email tu ke?

A W E E N N Y E said...

yes..huahua...br je bgtau..tp dia tetap muncul sipi-sipi dalam hidup awn..

Xora said...

sabar ye aween

Anonymous said...

sabar yer aween..hope your preparation will go on smoothly..
nurhartini@yahoo.com

A W E E N N Y E said...

xora: tq...
tini: insyaallah