SHOPPING SINI ..JOM

Love Journey

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

13 May 2010

Update or NoT

Sume hal wedding dan dari tunang dulu saya simpan dalam fail kuning tersebut. Untuk memudahkan kerja.. saya sudah mengasingkan hal tunang kerana sudah selesai. Setiap benda ada fungsi tersendiri.

1. fail kuning itu saya akan menyimpan segala resit barang yang saya sudah beli, atau deposit yang sudah dibayar. Resit itu akan disusun mengikut tarikh terkini akan ada paling atas.

2. buku merah itu adalah buku akaun. Saya asingkan ikut beberapa bahagian seperti barang-barang hantaran, wedding planner, baju, photographer, dan lain2. Akan ada colum debit, credit dan balance.

3. Diari ratu sehari itu, saya akan tanda yang mana sudah settle. Dan ia akan meingatkan saya setiap bulan apa yang saya PERLU lakukan.

4. Buku hijau muda tu, saya akan tambahkan sume info yang tak complete seperti dalam buku DIARI RATU SEHARI.

5. Buku ASB, sudah tentu saya boleh tahu banyak mana duit sudah keluar, dan berapa lagi duit yang diperlukan lagi.

Selebih itu, saya akan tengok blog2 orang lain untuk membantu saya dari segi persiapan ini.
Kita hanya merancang, selebihnya memohon agar ALLAH s.w.t merestuinya.





6 comments:

cik yana said...

gud gud :)

baru la sistematik and senang nk tgk apa yg perlu, yg belum dan yg dah dibuat kan?

i think i should have one..hehe

aween cemana buat font kt blog aween ni..aritu try buat tp tak jd :(

NoRr said...

aween yg sungguh bersistem!!;p

A W E E N N Y E said...

cik yana: btol tu..dulu awn buat d EXCEL..bila FK balik, pening, sket2 nak kena buka laptop..manual lagi senang, sebelum tido usha dulu..lagipun untuk kenangan kita nanti.insyaallah

psl tulisan tu : hehe..kwn awn yg watkan =)

Norr: huahuahua..sket2..kalo tak tak tahu kuar masuk dan apa yg dh settle

Cik Belle said...

rase semua b2b ade diari ratu sehari tuh kan. sangat berguna! hehe

Nurulhuda|Adlie said...

details gila, oh kenapalah huddy tak detail, haha sume dalam otak jek, serius hudy takde proper ceklist pun, hmm.. good job awn!

A W E E N N Y E said...

cik belle..: diari ratu sehari tu 95% membantu... 5% tu depdens kita nak tambah apa2 or kurangkn apa2 kan?

hudy: haha, kalo tak celaru